Sajt alatt sült karfiolos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg karfiol (fagyasztott vagy friss megfőtt)
- 3 dl tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirke mellet felszeletelem, mindkét oldalát sózom, borsozom. A 3dl tejfölt kikeverem egy tálban az apróra vágott fokhagymával, sózom, borsozom. A friss (nem fagyasztott) karfiolt rózsáira szedem és sós vízben puhára főzöm. Egy tepsit kiolajozok majd ráhelyezem a csirke melleket, reszelek rá füstölt sajtot, majd a megfőtt lecsepegtetett karfiolt is ráhelyezem. A tejfölös fokhagymás öntetet ráöntöm majd a maradék sajtot is ráreszelem. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Köretként rizs vagy akár sült krumpli is kiváló!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »