Rácos csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg alma
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 7 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- késhegynyi pirospaprika
- 4 babérlevél
Elkészítés:
Hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat. Karikákra belevágjuk a nyers, meghámozott burgonya felét, erre rakjuk sorba a meghámozott, vékony cikkekre vágott almát. Egy másik sor burgonya következik, majd az egészet lefedjük karikákra vágott paradicsommal, utána a hasonlóképpen felszeletelt zöldpaprikával. A tetejére a karikákra vágott hagyma kerül, és erre fektetjük a lebőrözött csirkemelleket. Mindegyikre egy babérlevelet rakunk. Természetesen a rétegeket meg a húst is megsózzuk, és a tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával lefedjük, és a forró sütőben erős lánggal kb. 40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a babérlevelet kidobjuk, és a rácos csirkemellet a pirospaprikával ízesített tejföllel leöntjük. A sütőbe visszatoljuk, és még addig sütjük, amíg a burgonya a tejfölt teljesen magába nem szívta, a tetején a pecsenye szépen meg nem pirult.