Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácos csirkemell recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy csirkemell
    • 50 dkg burgonya
    • 50 dkg alma
    • 20 dkg paradicsom
    • 20 dkg zöldpaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg húsos füstölt szalonna
    • 7 dkg vaj
    • 2 dl tejföl
    • késhegynyi pirospaprika
    • 4 babérlevél

    Elkészítés:
    Hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat. Karikákra belevágjuk a nyers, meghámozott burgonya felét, erre rakjuk sorba a meghámozott, vékony cikkekre vágott almát. Egy másik sor burgonya következik, majd az egészet lefedjük karikákra vágott paradicsommal, utána a hasonlóképpen felszeletelt zöldpaprikával. A tetejére a karikákra vágott hagyma kerül, és erre fektetjük a lebőrözött csirkemelleket. Mindegyikre egy babérlevelet rakunk. Természetesen a rétegeket meg a húst is megsózzuk, és a tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával lefedjük, és a forró sütőben erős lánggal kb. 40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, a babérlevelet kidobjuk, és a rácos csirkemellet a pirospaprikával ízesített tejföllel leöntjük. A sütőbe visszatoljuk, és még addig sütjük, amíg a burgonya a tejfölt teljesen magába nem szívta, a tetején a pecsenye szépen meg nem pirult.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá