Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincemester csirkéje recept

Pincemester csirkéje
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 4 db csirkemell filé
    • 20 dkg rokfort vagy márványsajt
    • 1 cs szeletelt bacon
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
    • 2 dl must
    • 2 dl félédes fehérbor
    • 5 dkg vaj
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:
    A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A szőlőt leszemezzük,megmossuk. Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot. A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük. A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk. Ízesítjük ha szükséges. A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
    Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá