Pincemester csirkéje recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 4 db csirkemell filé
- 20 dkg rokfort vagy márványsajt
- 1 cs szeletelt bacon
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- 2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
- 2 dl must
- 2 dl félédes fehérbor
- 5 dkg vaj
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel. A szőlőt leszemezzük,megmossuk. Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot. A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük. A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk. Ízesítjük ha szükséges. A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »