Mustáros csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- egy csirkemell
Mázhoz:
- 5 ek mustár
- 5 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- majoránna ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
Köret:
- krumplipüré
- csemegeuborka
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk. Megszórjuk sóval és borssal. A mázat elkészítjük: a mustárt összekeverjük az olajjal, a vöröshagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a mustáros páchoz, majd a kés élével ellapított fokhagymát is.
A húst beleforgatjuk a pácba, és legalább 4 órán át hagyjuk pácolódni. 2 ek olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a húst beletesszük, nagy lángon 5 perc alatt átsül a hús.
A húst krumplipürével és csemegeuborkával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.