Mustáros csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • egy csirkemell

Mázhoz:

  • 5 ek mustár
  • 5 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • majoránna ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint

Köret:

  • krumplipüré
  • csemegeuborka

Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk. Megszórjuk sóval és borssal. A mázat elkészítjük: a mustárt összekeverjük az olajjal, a vöröshagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a mustáros páchoz, majd a kés élével ellapított fokhagymát is.
A húst beleforgatjuk a pácba, és legalább 4 órán át hagyjuk pácolódni. 2 ek olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a húst beletesszük, nagy lángon 5 perc alatt átsül a hús.
A húst krumplipürével és csemegeuborkával tálaljuk.