Mustáros csirkefalatkák recept
Hozzávalók:
- 3 db csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 pár virsli
- 1 csomag apróravágott bacondarabkák
- 4-5 szelet gépsonka
- 1db tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 szelet füstöltsajt
- olaj, só, bors, mustár
Elkészítése:
A csirkemellfiléket apró csíkokra vágjuk,majd olajjal kikent tepsibe tesszük, megsózzuk és borsozzuk. Egy kis vizet öntünk rá, fóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 percig. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A bacondarabkákat, az apróra vágott fokhagymát és a karikára vágott virslit megpirítjuk,borsot és sót teszünk rá.
Mikor a hús megpuhult, akkor kivesszük a sütőből és megkenjük mustárral. A csirkemellcsíkok tetejére rátesszük a hagymát, majd rászórjuk a bacont,virslit és fokhagymát. A sonkát összevágjuk és rászórjuk. Majd a tojással elkevert tojást ráöntjük és a sajtszeleteket rápakoljuk,majd lefedjük és visszatesszük a sütőbe kb fél órára.Kicsit megpirítjuk a tetejét.Készíthetünk mellé Rizibizit.