Mustáros csirkefalatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 pár virsli
  • 1 csomag apróravágott bacondarabkák
  • 4-5 szelet gépsonka
  • 1db tejföl
  • 1 tojás
  • 5 szelet füstöltsajt
  • olaj, só, bors, mustár

Elkészítése:
A csirkemellfiléket apró csíkokra vágjuk,majd olajjal kikent tepsibe tesszük, megsózzuk és borsozzuk. Egy kis vizet öntünk rá, fóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 percig. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A bacondarabkákat, az apróra vágott fokhagymát és a karikára vágott virslit megpirítjuk,borsot és sót teszünk rá.
Mikor a hús megpuhult, akkor kivesszük a sütőből és megkenjük mustárral. A csirkemellcsíkok tetejére rátesszük a hagymát, majd rászórjuk a bacont,virslit és fokhagymát. A sonkát összevágjuk és rászórjuk. Majd a tojással elkevert tojást ráöntjük és a sajtszeleteket rápakoljuk,majd lefedjük és visszatesszük a sütőbe kb fél órára.Kicsit megpirítjuk a tetejét.Készíthetünk mellé Rizibizit.