Kukoricás- tejszínes csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagyobb darab csirkemell
- gyros fűszerkeverék
- 5 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- kevés tej ( Kb: 1 dl)
- 1 bögre víz
- borsikafű
- ételízesítő
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk.A tepsit locsoljuk meg olajjal,de ne túl sokkal,majd rakjuk sorba le a húst. A szeleteket szórjuk meg jól a gyros fűszerkeverékkel.A krumplit vágjuk fel tetszés szerint, meg a hagymát is és keverjük egy tálban össze őket, majd a tepsi másik végébe borítsuk bele a hagymás krumplit szórjuk meg ételízesítővel. A kukoricát szórjuk szét a húson és hagymás krumplin, majd öntsük rá a főzőtejszínt a tejet és a vizet, végül szórjuk meg mindenhol borsikafűvel.
Majd alufóliával lefedve süssük meg. Kb 45 perc kell míg elkészül,de a hús és a krumpli puhulásáig süssük,fóliával együtt.
Sztori: A férjemtől kérdeztem hogy mi legyen a vacsi,szokás szerint azt válaszolta hogy neki mindegy.Kitaláltam csinálok csirkemellet de megvadítom kukoricával,tejszínnel krumplival,hagymával!Isteni finom lett! És nagyon ízlett neki!