Kínai pirított tészta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs spagetti
- 2 db közepes répa
- kb 40 dkg édes káposzta
- kb 1 dl sötét szójaszósz
- 0,5 dl olaj
Illatos omlós csirke hozzávalók:
- 1 csirkemell ( csíkokra vágva mert úgy kiadósabb)
- 4 evőkanál keményítő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- tej
- liszt
- 1 mokkáskanál szójaszósz
- olaj
Elkészítése:
Tészta:
A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra.
A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom, feleteszem az olajat, aztán a káposztát, így pirítom pár percig, majd mehet bele a répa is.
Kb 5 perc folyamatos kevergetés után felöntöm 1 dl vízzel és tovább főzöm úgy 10 percig, majd meglocsolom a szójaszósszal. A közben kifőtt tésztát rászedem a zöldségre (ha szűröd, akkor fogj fel egy kis vizet kellhet még). Összesütöm az egészet, ha kell még teszek rá szóját is és vizet is a megfelelő állag eléréséig.
Csak a tészta főzővizét kell sózni!
Csirke:
A tojásfehérjét lazán felverem, beleteszem a keményítőt, kikeverem, majd annyi lisztet és tejet teszek hozzá, hogy elég legyen a húshoz, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, a végén a szójaszót is belekeverem.
A húsokat sózom, borsozom és picike fokhagyma sót adok hozzá.
A csirkemell darabokat megforgatom lisztben, belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.
Tipp:
Nagyon egyszerű az egész, annyi a trükk, hogy egyszerre legyen kész a tészta és a zöldség, hogy a vízből egyenest a wokba kerüljön a tészta!