Fűszeres bundás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 1 bögre rizs
- 1 közepes répa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre tej
- só
- bors
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A csirkemellet tetszés szerinti formára vágom, sózom, borsozom és félre teszem. A lisztből, 1 tojásból, szódabikarbónából és a tejből sűrű masszát készítek, amit sózom és borsozom. Hozzáadom a borsot és beleforgatom a csirkemellet.
Amíg ez kicsit pihen kevés zsiradékon megpirítom az apróra vágott hagymát, ezután jöhet bele a csíkokra vágott sárgarépa és végül a zöldborsó. Hozzáadom a rizst felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, fűszerezem és lassú tűzön addig főzöm amíg az összes víz elpárolog. A maradék tojásból rántottát készítek és a már pihentetett rizsbe keverem.
A csirkemellet bő, forró olajban szép aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »