Fűszeres bundás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 1 bögre rizs
- 1 közepes répa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre tej
- só
- bors
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A csirkemellet tetszés szerinti formára vágom, sózom, borsozom és félre teszem. A lisztből, 1 tojásból, szódabikarbónából és a tejből sűrű masszát készítek, amit sózom és borsozom. Hozzáadom a borsot és beleforgatom a csirkemellet.
Amíg ez kicsit pihen kevés zsiradékon megpirítom az apróra vágott hagymát, ezután jöhet bele a csíkokra vágott sárgarépa és végül a zöldborsó. Hozzáadom a rizst felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, fűszerezem és lassú tűzön addig főzöm amíg az összes víz elpárolog. A maradék tojásból rántottát készítek és a már pihentetett rizsbe keverem.
A csirkemellet bő, forró olajban szép aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

