Csirkés kebab recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 lilahagyma
- 4 csiperkegomba
- 4 koktélparadicsom
- 1 padlizsán
A húspáchoz:
- 5 teáskanál olíva olaj
- 1 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só
- bors
Elkészítés:
A húst, és a megpucolt, kimagozott, előkészített zöldségeket vágjuk akkora kockára-szeletre, hogy rá tudjuk őket húzni a fapálcikákra.
A pác elkészítéséhez csak keverjük össze a hozzávalókat, majd forgassuk bele a húskockákat, és tegyük be 2 órára a hűtőbe.
Ezt követően a húst, és a zöldségeket egyenletesen húzzuk fel a fapálcikákra, majd öntsük rájuk a páclevet, esetleg még egy kis olíva olajat,
A csirkés kebabokat tegyük egy tepsibe, majd rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Ehhez az ételhez friss zöldségeket, salátát érdemes kínálni.
Ehhez a recepthez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy minőségi zöldveltelinit tudnék ajánlani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.