Csirkenyársak recept

Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- 6 szelet sonka
- 10 dkg friss spenót
- 6 csipet reszelt parmezán
- 2 fej lilahagyma
- 4 szeletke vaj
- Ízlés szerint só, frissen örölt fehér bors, rozmaring
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.
A spenótot egy szüröbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.
A kiterített csirkemellre teszek egy szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű “csigákat” vágok belőle és nyársra húzom.
Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lila hagymával, ráteszem a vajszeleteket és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütöbe, hogy szép pirosra piruljanak.
Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »