Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkenyársak recept

Csirkenyársak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet csirkemell filé
    • 6 szelet sonka
    • 10 dkg friss spenót
    • 6 csipet reszelt parmezán
    • 2 fej lilahagyma
    • 4 szeletke vaj
    • Ízlés szerint só, frissen örölt fehér bors, rozmaring

    Elkészítése:

    A csirkemell szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.

    A spenótot egy szüröbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.

    A kiterített csirkemellre teszek egy szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű “csigákat” vágok belőle és nyársra húzom.

    Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lila hagymával, ráteszem a vajszeleteket és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

    A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütöbe, hogy szép pirosra piruljanak.

    Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá