Csirkenyársak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkenyársak

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell filé
  • 6 szelet sonka
  • 10 dkg friss spenót
  • 6 csipet reszelt parmezán
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 szeletke vaj
  • Ízlés szerint só, frissen örölt fehér bors, rozmaring

Elkészítése:

A csirkemell szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom, meghintem rozmaringgal.

A spenótot egy szüröbe teszem, leöntöm forró vízzel, majd hideg vízzel leöblítem.

A kiterített csirkemellre teszek egy szelet sonkát, eloszlatok rajta egy adag spenótot, megszórom egy csipet parmezánnal (vagy más sajttal), feltekerem, kb. 1 centiméter szélességű “csigákat” vágok belőle és nyársra húzom.

Az elkészült nyársakat egy jénai tálba teszem, megszórom a nagyobb szeletekre vágott lila hagymával, ráteszem a vajszeleteket és alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

A 35 perc letelte után eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütöbe, hogy szép pirosra piruljanak.

Ízlés szerint rizzsel, salátával, krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!