Csirke sztroganov recept

Hozzávalók:
- 750dkg csirkemell
- 1közepes hagyma
- 4db befőtt uborka
- 3evőkanál mustár
- 5evőkanál ketchup
- 1evőkanál worcseszter mártás
- 1 evőkanál sima liszt
- só
- őrölt bors
- 200ml tejföl
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a hagymát és az uborkát apróra vágjuk. Mélyebb serpenyőben olajon megpirítjuk üvegesre a hagymát, hozzáadjuk a csirkemellet, pároljuk, szükség esetén aláönthetünk egy kis vizet. Utána hozzáadjuk a mustárt, kechupot, a feldarabolt uborkát, és puhára dusztoljuk. A végén megszórjuk egy kis sima lisztel, hozzáadjuk a tejfölt, hagyjuk felforrni, megízesítjük sóval borssal és worcseszter mártással. Köretnek adhatunk burgonyát bármilyen módon, vagy rizsával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »