Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 8 db ananász karika
- 40 dkg rizs
- 20 dkg mazsola
- pár csepp rumaroma
- só
- bors
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A mazsolát beáztatom a rumos vízbe.
A csirkemelleket megtisztítom, majd úgy szeletelem fel, hogy a 2 db mellből 4 db nagy szelet húst kapjak. Sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és magas hőfokon hirtelen átsütöm, majd egy tepsibe helyezem.
Minden szeletre teszek 2 db ananász karikát, a tetejét megszórom sajttal és 15-20 perc alatt készre sütöm.
A rizst kevés olajon átforrósítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom és addig főzöm amíg minden víz elpárolog.
A mazsolát bele is lehet főzni a rizsbe, de én jobban szeretem a tálalásnál külön edénykében az asztalra tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »