Töltött csirkecomb olaszosan recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 10 dkg sonka
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tejben áztatott zsemle
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- ízlés szerint őrölt bors, cukor és só
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk.
A töltelékhez a tojást felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kifacsart zsemlével. Megsózzuk, borsozzuk és a kakukkfű meg a rozmaring felét belekeverjük.
Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet és tovább kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük.
Előmelegített, forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve, megpirítjuk.
A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük és éppen csak ráolvasztjuk. Párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.