Pácolt csirkecomb csípős raguval recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- 1db hegyes erős paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 dl étolaj
- 1 tk rozmaring friss vagy szárított
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kk cayenne bors
- 1 ek méz
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, ha nagyobbak két-három helyen csontig bevágjuk, sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.
A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb. A szalonnát, paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk. A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk. A combokat a raguval és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!