Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt csirkecomb csípős raguval recept

Pácolt csirkecomb csípős raguval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 2 db piros kaliforniai paprika
    • 2 db zöld kaliforniai paprika
    • 1db hegyes erős paprika
    • 1 szál póréhagyma
    • 1 dl étolaj
    • 1 tk rozmaring friss vagy szárított
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 1 kk cayenne bors
    • 1 ek méz
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:
    A csirkecombokat megtisztítjuk, ha nagyobbak két-három helyen csontig bevágjuk, sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.

    A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb. A szalonnát, paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk. A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.

    Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk. A combokat a raguval és tetszőleges körettel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá