Pácolt csirkecomb csípős raguval recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- 1db hegyes erős paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 dl étolaj
- 1 tk rozmaring friss vagy szárított
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kk cayenne bors
- 1 ek méz
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, ha nagyobbak két-három helyen csontig bevágjuk, sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.
A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb. A szalonnát, paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk. A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk. A combokat a raguval és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

