Mexikói csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- I dl olaj
- liszt
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál borecet
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A combokat félbevágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, és az olajban ropogós pirosra sütjük. A húst kivesszük és félretesszük, az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a paradicsompürét belekeverjük, a cukorral, a borecettel és egy csipet sóval ízesítjük, és másfél pohár vízzel felengedjük. Ha felforrt, a húsdarabokat belerakjuk. Lefedve puhára pároljuk a húst, de keverni kell, nehogy odakapjon, mert a húsról leolvadó liszt könnyen az edény aljára sül. Rizzsel vagy spagettivel körítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »