Mexikói csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • I dl olaj
  • liszt
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A combokat félbevágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, és az olajban ropogós pirosra sütjük. A húst kivesszük és félretesszük, az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a paradicsompürét belekeverjük, a cukorral, a borecettel és egy csipet sóval ízesítjük, és másfél pohár vízzel felengedjük. Ha felforrt, a húsdarabokat belerakjuk. Lefedve puhára pároljuk a húst, de keverni kell, nehogy odakapjon, mert a húsról leolvadó liszt könnyen az edény aljára sül. Rizzsel vagy spagettivel körítjük.