Mediterrán tepsis csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (Én csak felsőcombot használtam)
- 2 citrom
- 1 evőkanál vaj
- 3 mogyoróhagyma
- 15 dkg zöld olajbogyó
- 2 zöld paprika
- 1 teáskanál kaukkfű
- 2 babérlevél
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd forró olajban hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát.
Egy jénait kikenünk vajjal, majd beletesszük a felszeletelt paprikát, mogyoróhagymát és olajbogyót. Ráhelyezzük a combokat, majd fűszerezzük. A két citromot karikákra vágjuk, majd a hús mellé tesszük.
Egy kevés olajat öntünk rá és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.