Mediterrán tepsis csirke recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (Én csak felsőcombot használtam)
- 2 citrom
- 1 evőkanál vaj
- 3 mogyoróhagyma
- 15 dkg zöld olajbogyó
- 2 zöld paprika
- 1 teáskanál kaukkfű
- 2 babérlevél
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd forró olajban hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát.
Egy jénait kikenünk vajjal, majd beletesszük a felszeletelt paprikát, mogyoróhagymát és olajbogyót. Ráhelyezzük a combokat, majd fűszerezzük. A két citromot karikákra vágjuk, majd a hús mellé tesszük.
Egy kevés olajat öntünk rá és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »