Majorannás csirke recept

Hozzávalók:
- 10 egész csirkecomb
- só
- liszt
- olaj
- 2 húsleves kocka
- majoránna
- 1 nagy pohár tejföl
Körethez:
- burgonya
- só
- zsiradék
- tej vagy tejföl
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét besózzuk enyhén, majd lisztben megforgatjuk, kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat elhelyezzük egy magasabb falú jénaiban, sütőtálban, olyanban, aminek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest. Sütőbe helyezzük, és fedő alatt, kb 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Majd a fedőt levéve belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg még egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb 20 percig fedő nélkül összefőzzük. Burgonyapürével tálaljuk. (Fontos a csontos hús hozzá, az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.)
Sztori: Ez az étel olyan joker étel nálunk. Néhány csirkecomb, és burgonya általában akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »