Majorannás csirke recept
Hozzávalók:
- 10 egész csirkecomb
- só
- liszt
- olaj
- 2 húsleves kocka
- majoránna
- 1 nagy pohár tejföl
Körethez:
- burgonya
- só
- zsiradék
- tej vagy tejföl
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét besózzuk enyhén, majd lisztben megforgatjuk, kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat elhelyezzük egy magasabb falú jénaiban, sütőtálban, olyanban, aminek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest. Sütőbe helyezzük, és fedő alatt, kb 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Majd a fedőt levéve belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg még egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb 20 percig fedő nélkül összefőzzük. Burgonyapürével tálaljuk. (Fontos a csontos hús hozzá, az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.)
Sztori: Ez az étel olyan joker étel nálunk. Néhány csirkecomb, és burgonya általában akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

