Kapros túróval töltött csirkecombfilé baconbundában recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecombfilé
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál tejföl
- friss vagy szárított kapor
- só
- 10 dkg szeletelt bacon
- olívaolaj
Elkészítése:
A túrót, tejfölt, kaprot, sót összekeverem, a csirkecombfiléket besózom. A filét kiterítem egy deszkára, majd az egyik végébe halmozom a kapros túró negyedét. Ezután felgöngyölöm és a szeletelt baconnel betekerem.
Egy jénai tálba kevés olívaolajat csorgatok, majd a begöngyölt filéket ráhelyezem és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütöm, majd a fóliát levéve még 10 percig grillezem, hogy szép piros legyen.
Barna rizzsel tálalom.
Tipp:
Csirkecombfilé helyett készíthetjük csirke- vagy pulykamellből is. Viszont így javasolt egy kicsit zsírosabb bacont választani, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »