Kapros túróval töltött csirkecombfilé baconbundában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db csirkecombfilé
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál tejföl
- friss vagy szárított kapor
- só
- 10 dkg szeletelt bacon
- olívaolaj
Elkészítése:
A túrót, tejfölt, kaprot, sót összekeverem, a csirkecombfiléket besózom. A filét kiterítem egy deszkára, majd az egyik végébe halmozom a kapros túró negyedét. Ezután felgöngyölöm és a szeletelt baconnel betekerem.
Egy jénai tálba kevés olívaolajat csorgatok, majd a begöngyölt filéket ráhelyezem és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütöm, majd a fóliát levéve még 10 percig grillezem, hogy szép piros legyen.
Barna rizzsel tálalom.
Tipp:
Csirkecombfilé helyett készíthetjük csirke- vagy pulykamellből is. Viszont így javasolt egy kicsit zsírosabb bacont választani, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.