Kapros túróval töltött csirkecombfilé baconbundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros túróval töltött csirkecombfilé baconbundában

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecombfilé
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál tejföl
  • friss vagy szárított kapor
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • olívaolaj

Elkészítése:

A túrót, tejfölt, kaprot, sót összekeverem, a csirkecombfiléket besózom. A filét kiterítem egy deszkára, majd az egyik végébe halmozom a kapros túró negyedét. Ezután felgöngyölöm és a szeletelt baconnel betekerem.

Egy jénai tálba kevés olívaolajat csorgatok, majd a begöngyölt filéket ráhelyezem és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütöm, majd a fóliát levéve még 10 percig grillezem, hogy szép piros legyen.

Barna rizzsel tálalom.

Tipp:

Csirkecombfilé helyett készíthetjük csirke- vagy pulykamellből is. Viszont így javasolt egy kicsit zsírosabb bacont választani, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben!