Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-tejfölös csirkecomb recept

Hagymás-tejfölös csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirke alsócomb
    • 2 fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • koktélparadicsom
    • sajt (bármilyen)
    • mirelit vegyes zöldség (lehetőleg amiben van brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa)
    • feketebors
    • szárnyas fűszerkeverék
    • bazsalikom
    • szeletelt petrezselyem
    • majoránna
    • egy pohár tejföl

    Elkészítése:
    A hagymákat csíkokra vágom, az egyiket a csirkecombokkal együtt kevés olajon megdinsztelem. A tejfölbe belekarikázok 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint szórok bele szárnyas fűszerkeveréket, sót, borsot, szeletelt petrezselymet, majd az egészet jól összekeverem. Amikor a hagyma megdinsztelődött a combokkal, a fűszeres tejföllel felöntöm és fedő alatt főzöm tovább. (Ha elforrja a tejfölös szaftot annyira, hogy kezd lekapni, öntök rá egy kis vizet.) Amikor megfőttek a combok a fedőt leveszem, és főzőm tovább fedő nélkül amíg sűrű hagymás szaftot nem kapok.

    A mirelit vegyes zöldséget serpenyőbe teszem, nem teszek alá zsiradékot. Rádobom a félbevágott koktélparadicsomokat és a másik fej csíkokra vágott hagymát, illetve a két fokhagymagerezdet rászeletelem. Fedő alatt párolom. Jól elkeverem a zöldségekkel az ízlés szerinti sót, borsot, bazsalikomot, majorannát. Puhára párolom, míg az összes kieresztett vizet el nem forrja. Közben a sajtot nagyobb kockákra vágom. Tűzről levéve óvatosan belekeverem a sajtkockákat, hogy kicsit megolvadjanak, de ne annyira hogy szétfolyjanak.
    A combok mellé köretként tálalom.
    Aki szereti a szaftos ételeket, a hús hagymás szaftjából is locsolhat a zöldségre.
    Nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá