Hagymás-tejfölös csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 db csirke alsócomb
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- koktélparadicsom
- sajt (bármilyen)
- mirelit vegyes zöldség (lehetőleg amiben van brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa)
- só
- feketebors
- szárnyas fűszerkeverék
- bazsalikom
- szeletelt petrezselyem
- majoránna
- egy pohár tejföl
Elkészítése:
A hagymákat csíkokra vágom, az egyiket a csirkecombokkal együtt kevés olajon megdinsztelem. A tejfölbe belekarikázok 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint szórok bele szárnyas fűszerkeveréket, sót, borsot, szeletelt petrezselymet, majd az egészet jól összekeverem. Amikor a hagyma megdinsztelődött a combokkal, a fűszeres tejföllel felöntöm és fedő alatt főzöm tovább. (Ha elforrja a tejfölös szaftot annyira, hogy kezd lekapni, öntök rá egy kis vizet.) Amikor megfőttek a combok a fedőt leveszem, és főzőm tovább fedő nélkül amíg sűrű hagymás szaftot nem kapok.
A mirelit vegyes zöldséget serpenyőbe teszem, nem teszek alá zsiradékot. Rádobom a félbevágott koktélparadicsomokat és a másik fej csíkokra vágott hagymát, illetve a két fokhagymagerezdet rászeletelem. Fedő alatt párolom. Jól elkeverem a zöldségekkel az ízlés szerinti sót, borsot, bazsalikomot, majorannát. Puhára párolom, míg az összes kieresztett vizet el nem forrja. Közben a sajtot nagyobb kockákra vágom. Tűzről levéve óvatosan belekeverem a sajtkockákat, hogy kicsit megolvadjanak, de ne annyira hogy szétfolyjanak.
A combok mellé köretként tálalom.
Aki szereti a szaftos ételeket, a hús hagymás szaftjából is locsolhat a zöldségre.
Nagyon finom.