Hagymás-tejfölös csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 db csirke alsócomb
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- koktélparadicsom
- sajt (bármilyen)
- mirelit vegyes zöldség (lehetőleg amiben van brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa)
- só
- feketebors
- szárnyas fűszerkeverék
- bazsalikom
- szeletelt petrezselyem
- majoránna
- egy pohár tejföl
Elkészítése:
A hagymákat csíkokra vágom, az egyiket a csirkecombokkal együtt kevés olajon megdinsztelem. A tejfölbe belekarikázok 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint szórok bele szárnyas fűszerkeveréket, sót, borsot, szeletelt petrezselymet, majd az egészet jól összekeverem. Amikor a hagyma megdinsztelődött a combokkal, a fűszeres tejföllel felöntöm és fedő alatt főzöm tovább. (Ha elforrja a tejfölös szaftot annyira, hogy kezd lekapni, öntök rá egy kis vizet.) Amikor megfőttek a combok a fedőt leveszem, és főzőm tovább fedő nélkül amíg sűrű hagymás szaftot nem kapok.
A mirelit vegyes zöldséget serpenyőbe teszem, nem teszek alá zsiradékot. Rádobom a félbevágott koktélparadicsomokat és a másik fej csíkokra vágott hagymát, illetve a két fokhagymagerezdet rászeletelem. Fedő alatt párolom. Jól elkeverem a zöldségekkel az ízlés szerinti sót, borsot, bazsalikomot, majorannát. Puhára párolom, míg az összes kieresztett vizet el nem forrja. Közben a sajtot nagyobb kockákra vágom. Tűzről levéve óvatosan belekeverem a sajtkockákat, hogy kicsit megolvadjanak, de ne annyira hogy szétfolyjanak.
A combok mellé köretként tálalom.
Aki szereti a szaftos ételeket, a hús hagymás szaftjából is locsolhat a zöldségre.
Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

