Hagymás-tejfölös csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirke alsócomb
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • koktélparadicsom
  • sajt (bármilyen)
  • mirelit vegyes zöldség (lehetőleg amiben van brokkoli, karfiol, zöldbab, sárgarépa)
  • feketebors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • szeletelt petrezselyem
  • majoránna
  • egy pohár tejföl

Elkészítése:
A hagymákat csíkokra vágom, az egyiket a csirkecombokkal együtt kevés olajon megdinsztelem. A tejfölbe belekarikázok 2 gerezd fokhagymát, ízlés szerint szórok bele szárnyas fűszerkeveréket, sót, borsot, szeletelt petrezselymet, majd az egészet jól összekeverem. Amikor a hagyma megdinsztelődött a combokkal, a fűszeres tejföllel felöntöm és fedő alatt főzöm tovább. (Ha elforrja a tejfölös szaftot annyira, hogy kezd lekapni, öntök rá egy kis vizet.) Amikor megfőttek a combok a fedőt leveszem, és főzőm tovább fedő nélkül amíg sűrű hagymás szaftot nem kapok.

A mirelit vegyes zöldséget serpenyőbe teszem, nem teszek alá zsiradékot. Rádobom a félbevágott koktélparadicsomokat és a másik fej csíkokra vágott hagymát, illetve a két fokhagymagerezdet rászeletelem. Fedő alatt párolom. Jól elkeverem a zöldségekkel az ízlés szerinti sót, borsot, bazsalikomot, majorannát. Puhára párolom, míg az összes kieresztett vizet el nem forrja. Közben a sajtot nagyobb kockákra vágom. Tűzről levéve óvatosan belekeverem a sajtkockákat, hogy kicsit megolvadjanak, de ne annyira hogy szétfolyjanak.
A combok mellé köretként tálalom.
Aki szereti a szaftos ételeket, a hús hagymás szaftjából is locsolhat a zöldségre.
Nagyon finom.