Csirke lerakva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 nagy gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 4 dl tejföl
- 2-3 fej lilahagyma
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben szabadítsuk meg a csirkecombokat a bőrüktől.
Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel, karikázzuk fel a megtisztított lilahagymát és reszeljük le a sajtot, majd a csupasz húsokat mártsuk a tejfölös-fűszeres szószba és fektessük szorosan egymás mellé őket egy tűzálló tálba. A maradék szósszal öntsük nyakon a lerakott húsdarabokat, fedjük be a lilahagyma karikákkal és takarjuk le fóliával.
Tegyük be az előmelegített sütőbe kb 50-60 percre, majd ha letelt az idő, vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a füstölt sajttal. Újabb 35-40 perc sütés, illetve pirítás következik, és ha a sajt elérte a kívánt aranybarna színt, kis is vehetjük. Pár perc pihentetés után már fogyaszthatjuk is. Kiváló a natúr párolt rizs, de a héjában sült krumpli is nagyszerűen passzol hozzá köretként. Mivel a hús maga igen ízes, a köretnél nem szabad túlzásba esni, ami a fűszerezést illeti.
Tipp:
A csirke lebőrözése könnyebb, ha a lehúzáskor papírtörlővel fogjuk meg a bőrt, így nem csúszik ki a kezünkből.
Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellet vagy akár pulykahúst is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »