Csirke lerakva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 nagy gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 4 dl tejföl
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben szabadítsuk meg a csirkecombokat a bőrüktől.

Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel, karikázzuk fel a megtisztított lilahagymát és reszeljük le a sajtot, majd a csupasz húsokat mártsuk a tejfölös-fűszeres szószba és fektessük szorosan egymás mellé őket egy tűzálló tálba. A maradék szósszal öntsük nyakon a lerakott húsdarabokat, fedjük be a lilahagyma karikákkal és takarjuk le fóliával.

Tegyük be az előmelegített sütőbe kb 50-60 percre, majd ha letelt az idő, vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a füstölt sajttal. Újabb 35-40 perc sütés, illetve pirítás következik, és ha a sajt elérte a kívánt aranybarna színt, kis is vehetjük. Pár perc pihentetés után már fogyaszthatjuk is. Kiváló a natúr párolt rizs, de a héjában sült krumpli is nagyszerűen passzol hozzá köretként. Mivel a hús maga igen ízes, a köretnél nem szabad túlzásba esni, ami a fűszerezést illeti.

Tipp:

A csirke lebőrözése könnyebb, ha a lehúzáskor papírtörlővel fogjuk meg a bőrt, így nem csúszik ki a kezünkből.
Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellet vagy akár pulykahúst is.