Csirke pataki tálban recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- só
- őrölt bors
- vegeta
- őrölt kömény
- majoránna
- 2 babérlevél
- 2-3 fej hagyma
- 2-3 alma
- 5-10 szem burgonya (mérettől függően)
- 4-5 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
- 1 húsleves kocka
- 1 bögre víz
- olaj
Elkészítése:
Némi olajban kikeverünk sót, őrölt borsot,vegetát, őrölt köményt, majoránnát, majd jól bedörzsöljük a megtisztított csirkét mindenhol.
5-10 szem burgonyát (mérettől függően), 2-3 fej hagymát, 2-3 almát megpucolunk, negyedeljük, cikkezzük. Az almát csak csumázzuk, cikkekre vágjuk. Mindezzel megtöltjük a jól beáztatott tál alját, ráfektetjük a csirkét, a maradék fűszeres olajat még rácsorgatjuk, dobunk mellé még 4-5 gerezd pucolt fokhagymát, 2 szem babérlevelet és mindezt nyakon öntjük, egy bögre forró vízben feloldott húsleveskockával. Mehet rá a tető, és kb 2 óra alatt maximális hőfokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »