Csirke pataki tálban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- só
- őrölt bors
- vegeta
- őrölt kömény
- majoránna
- 2 babérlevél
- 2-3 fej hagyma
- 2-3 alma
- 5-10 szem burgonya (mérettől függően)
- 4-5 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
- 1 húsleves kocka
- 1 bögre víz
- olaj
Elkészítése:
Némi olajban kikeverünk sót, őrölt borsot,vegetát, őrölt köményt, majoránnát, majd jól bedörzsöljük a megtisztított csirkét mindenhol.
5-10 szem burgonyát (mérettől függően), 2-3 fej hagymát, 2-3 almát megpucolunk, negyedeljük, cikkezzük. Az almát csak csumázzuk, cikkekre vágjuk. Mindezzel megtöltjük a jól beáztatott tál alját, ráfektetjük a csirkét, a maradék fűszeres olajat még rácsorgatjuk, dobunk mellé még 4-5 gerezd pucolt fokhagymát, 2 szem babérlevelet és mindezt nyakon öntjük, egy bögre forró vízben feloldott húsleveskockával. Mehet rá a tető, és kb 2 óra alatt maximális hőfokon megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.