Zöldborsós zúzapörkölt gombás makarónival recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg zúza
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- zsiradék
- pirospaprika
- őrölt kömény
- só
- 40 dkg fejtett (mirelit) zöldborsó
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 6 evőkanál étolaj
- 45 dkg gomba (csiperke)
- frissen őrölt feketebors
- 3 evőkanál ketchup
- 60 dkg makaróni
Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt zúzából pörköltet készítek a felaprított vöröshagymán. Ízesítem, ha félig megpuhult, hozzáadom a borsót, és csak a végén sózom. A vékony csíkokra szelt szalonna zsírját az olajon kiolvasztom, és lepirítom. Hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, belekeverem a ketchupot, 5 percig keverem, majd beleforgatom a kifőtt makarónit. A pörkölt mellé körítem.
Sztori: A család egyik kedvence, a tésztaadag soknak tűnhet, de mindig elfogy, kevesebb nem elég.
A honlapomon is megtalálható a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.