Zöldborsós zúzapörkölt gombás makarónival recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zúza
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- zsiradék
- pirospaprika
- őrölt kömény
- só
- 40 dkg fejtett (mirelit) zöldborsó
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 6 evőkanál étolaj
- 45 dkg gomba (csiperke)
- frissen őrölt feketebors
- 3 evőkanál ketchup
- 60 dkg makaróni
Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt zúzából pörköltet készítek a felaprított vöröshagymán. Ízesítem, ha félig megpuhult, hozzáadom a borsót, és csak a végén sózom. A vékony csíkokra szelt szalonna zsírját az olajon kiolvasztom, és lepirítom. Hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, belekeverem a ketchupot, 5 percig keverem, majd beleforgatom a kifőtt makarónit. A pörkölt mellé körítem.
Sztori: A család egyik kedvence, a tésztaadag soknak tűnhet, de mindig elfogy, kevesebb nem elég.
A honlapomon is megtalálható a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

