Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós zúzapörkölt gombás makarónival recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zúza
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 2 paprika
    • zsiradék
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • 40 dkg fejtett (mirelit) zöldborsó
    • 30 dkg kolozsvári szalonna
    • 6 evőkanál étolaj
    • 45 dkg gomba (csiperke)
    • frissen őrölt feketebors
    • 3 evőkanál ketchup
    • 60 dkg makaróni

    Elkészítése:
    A megtisztított, feldarabolt zúzából pörköltet készítek a felaprított vöröshagymán. Ízesítem, ha félig megpuhult, hozzáadom a borsót, és csak a végén sózom. A vékony csíkokra szelt szalonna zsírját az olajon kiolvasztom, és lepirítom. Hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, belekeverem a ketchupot, 5 percig keverem, majd beleforgatom a kifőtt makarónit. A pörkölt mellé körítem.

     

    Sztori: A család egyik kedvence, a tésztaadag soknak tűnhet, de mindig elfogy, kevesebb nem elég.

    A honlapomon is megtalálható a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá