Zöldborsós zúzapörkölt gombás makarónival

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg zúza
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 paprika
  • zsiradék
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 40 dkg fejtett (mirelit) zöldborsó
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 evőkanál étolaj
  • 45 dkg gomba (csiperke)
  • frissen őrölt feketebors
  • 3 evőkanál ketchup
  • 60 dkg makaróni

Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt zúzából pörköltet készítek a felaprított vöröshagymán. Ízesítem, ha félig megpuhult, hozzáadom a borsót, és csak a végén sózom. A vékony csíkokra szelt szalonna zsírját az olajon kiolvasztom, és lepirítom. Hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, belekeverem a ketchupot, 5 percig keverem, majd beleforgatom a kifőtt makarónit. A pörkölt mellé körítem.

 

Sztori: A család egyik kedvence, a tésztaadag soknak tűnhet, de mindig elfogy, kevesebb nem elég.

A honlapomon is megtalálható a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD