Rizses római csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg szalonna
- 1 bögre(3dl) rizs
- 0,5 kg sampion gombafej
- fél kg spárgatök
- 15 dkg csemegekukorica
- 4 db zöldhagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mokkáskanál majoránna
- bors
- só
Elkészítése:
Római tálat, fél órára hideg vízbe áztatjuk. Közben előkészítjük a hozzávalókat is. Csirkemájat megmossuk, hártyáját lehúzzuk, majd egy kis tálba félre tesszük. A gombafejeket is megtisztítjuk, és szintén félre tesszük, a zöldhagymát vékonykarikára szeleteljük, vöröshagymát felkockázzuk apróra. Spárgatököt megtisztítsuk és felkarikázzuk, fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Ezután a római tál alját kivesszük a vízből és szalonna szeletekkel kibéleljük. Majd a bögre rizst egyenletesen ráöntjük. A felkarikázott tököt, csemegekukorica felével elkeverjük és rátesszük. Megszórjuk majoránnával, erre csirkemáj, lilahagyma, a gombafejek,a zöldhagyma karikák, fokhagyma, majd só és a bors. Végül erre egyenletesen az aprókockára vágott paradicsomot, és a maradék csemegekukoricát is elterítjük rajt, 3 dl vizet ötünk rá. Majd a római tál tetejét is rátesszük, begyújtjuk a sütőt, és betesszük. 10 percig teljes lángon hagyjuk sülni, majd 200 fokon 50 percig még sütjük.
Utána kivesszük a sütőből levesszük a Római tál tetejét, reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük tető nélkül, még 10 percre, míg a sajt szétolvad rajt. Végül kivesszük és még melegen tálaljuk.