Rizses római csirkemáj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rizses római csirkemáj

Hozzávalók:

  • 20 dkg szalonna
  • 1 bögre(3dl) rizs
  • 0,5 kg sampion gombafej
  • fél kg spárgatök
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 4 db zöldhagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • bors

Elkészítése:
Római tálat, fél órára hideg vízbe áztatjuk. Közben előkészítjük a hozzávalókat is. Csirkemájat megmossuk, hártyáját lehúzzuk, majd egy kis tálba félre tesszük. A gombafejeket is megtisztítjuk, és szintén félre tesszük, a zöldhagymát vékonykarikára szeleteljük, vöröshagymát felkockázzuk apróra. Spárgatököt megtisztítsuk és felkarikázzuk, fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Ezután a római tál alját kivesszük a vízből és szalonna szeletekkel kibéleljük. Majd a bögre rizst egyenletesen ráöntjük. A felkarikázott tököt, csemegekukorica felével elkeverjük és rátesszük. Megszórjuk majoránnával, erre csirkemáj, lilahagyma, a gombafejek,a zöldhagyma karikák, fokhagyma, majd só és a bors. Végül erre egyenletesen az aprókockára vágott paradicsomot, és a maradék csemegekukoricát is elterítjük rajt, 3 dl vizet ötünk rá. Majd a római tál tetejét is rátesszük, begyújtjuk a sütőt, és betesszük. 10 percig teljes lángon hagyjuk sülni, majd 200 fokon 50 percig még sütjük.
Utána kivesszük a sütőből levesszük a Római tál tetejét, reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük tető nélkül, még 10 percre, míg a sajt szétolvad rajt. Végül kivesszük és még melegen tálaljuk.