Almás-répás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 10 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejföl
- 30 dkg alma
- 3 szál sárgarépa
- só
- 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyem
Elkészítés:
A csirkedarabokat kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, közéjük szeleteljük az almát meg a sárgarépát, megsózzuk, és a húsdarabok tetejére öt deka vajat tördelünk. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és a csirkét (a korától függően), a sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve, a tejfölt beleöntjük, a vagdalt petrezselyemzölddel és a metélőhagymával fűszerezzük, és egy kicsit megsózzuk. Ezzel a mártással öntjük le a puha pecsenyét, és csak addig toljuk vissza a tálat a sütőbe, amíg az egész át nem melegedett, de nem pirítjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »