Almás-répás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- 10 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejföl
- 30 dkg alma
- 3 szál sárgarépa
- só
- 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyem
Elkészítés:
A csirkedarabokat kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, közéjük szeleteljük az almát meg a sárgarépát, megsózzuk, és a húsdarabok tetejére öt deka vajat tördelünk. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és a csirkét (a korától függően), a sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve, a tejfölt beleöntjük, a vagdalt petrezselyemzölddel és a metélőhagymával fűszerezzük, és egy kicsit megsózzuk. Ezzel a mártással öntjük le a puha pecsenyét, és csak addig toljuk vissza a tálat a sütőbe, amíg az egész át nem melegedett, de nem pirítjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »