Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke vadasmártásban recept

Csirke vadasmártásban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirke feldarabolva
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 fokhagymagerezd
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • ételízesítő
    • 2 evőkanál liszt
    • 4 babérlevél
    • őrölt bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkehúst feldaraboljuk és kevés olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk, puhára pároljuk.

    A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.

    Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

    A mártást a megpirított csirkedarabokhoz keverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá