Csirke vadasmártásban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 babérlevél
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítése:

A megtisztított csirkehúst feldaraboljuk és kevés olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk, puhára pároljuk.

A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A mártást a megpirított csirkedarabokhoz keverjük.