Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke tikka masala magyarosan recept

Csirke tikka masala magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 9 db csirke felső comb farrésszel (2,8 kg)
    • 2 ek étolaj
    • 50 g tikka masala fűszerkeverék
    • 1 kk csilipehely (opcionális)
    • 2 ek joghurt

    Elkészítése:

    A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel, az olajjal, a joghurttal és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk.

    Hűtőben néhány órát pihentetjük (de azonnal is süthető). Tepsibe helyezzük a combokat, fóliával lefedjük, és 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és saját zsírjával/levével párszor locsolgassuk. Addig süssük, amíg a bőr meg nem pirul.

    Tipp:

    A tikka masala fűszerkeverék tartalma: fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá