Csirke tikka masala magyarosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 9 db csirke felső comb farrésszel (2,8 kg)
  • 2 ek étolaj
  • 50 g tikka masala fűszerkeverék
  • 1 kk csilipehely (opcionális)
  • 2 ek joghurt

Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan átmossuk, majd a tikka masala fűszerkeverékkel, az olajjal, a joghurttal és kevés csilipehellyel jól összeforgatjuk.

Hűtőben néhány órát pihentetjük (de azonnal is süthető). Tepsibe helyezzük a combokat, fóliával lefedjük, és 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és saját zsírjával/levével párszor locsolgassuk. Addig süssük, amíg a bőr meg nem pirul.

Tipp:

A tikka masala fűszerkeverék tartalma: fokhagymapor, római kömény, koriander, gyömbér, cayennei bors, kurkuma, kardamon, őrölt pirospaprika, kevés barna cukor.