Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1/2 cukkini
- 5-6 szem kisebb hagyma
- paprika
- kolbász
- füstölt tarja, de lehet szalonna is, ki hogy szereti
- fűszerek
- kevés olaj
- burgonya
- rozmaring
- só
Elkészítése:
A csirkemellet nagyobb kockákra vágom, a cukkinit hosszában felezem, majd karikázom. Hagymákat kétfelé vágom. Kolbász, füstölt hús szintén karikázva, kockázva.
2-3 ek olíva olajba teszem a fűszereket – nálunk most provence-i fűszerkeverék került, de ha van friss fűszerünk, akkor használjuk azt, mert sokkal intenzívebb ízt kapunk. (rozmaring, zsálya, majoránna stb.) Nyársra felszúrjuk a hozzávalókat – ezt ki hogy szereti. Nálam a hagymák kerülnek a végére. Egy tepsibe felkarikázom az új burgonyát (csak mostam, héját nem vettem le) megsóztam, meglocsoltam olíva olajjal, majd hozzáadtam 2 kisebb szál rozmaring ágat. Erre helyeztem a nyársakat. Előmelegített sütőbe először fólia alatt sütöttem, majd a vége felé a fóliát levéve, megpirítottam a tetejét.
Nagyjából 30-35 perc alatt készül el. Ha esetleg a szabadban grillezzünk, a saslikot mindenképpen próbáljuk ki úgy is, mert a füstös íze miatt még finomabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »