Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csirke-saslik rozmaringos burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 1/2 cukkini
  • 5-6 szem kisebb hagyma
  • paprika
  • kolbász
  • füstölt tarja, de lehet szalonna is, ki hogy szereti
  • fűszerek
  • kevés olaj
  • burgonya
  • rozmaring

Elkészítése:

A csirkemellet nagyobb kockákra vágom, a cukkinit hosszában felezem, majd karikázom. Hagymákat kétfelé vágom. Kolbász, füstölt hús szintén karikázva, kockázva.

2-3 ek olíva olajba teszem a fűszereket – nálunk most provence-i fűszerkeverék került, de ha van friss fűszerünk, akkor használjuk azt, mert sokkal intenzívebb ízt kapunk. (rozmaring, zsálya, majoránna stb.) Nyársra felszúrjuk a hozzávalókat – ezt ki hogy szereti. Nálam a hagymák kerülnek a végére. Egy tepsibe felkarikázom az új burgonyát (csak mostam, héját nem vettem le) megsóztam, meglocsoltam olíva olajjal, majd hozzáadtam 2 kisebb szál rozmaring ágat. Erre helyeztem a nyársakat. Előmelegített sütőbe először fólia alatt sütöttem, majd a vége felé a fóliát levéve, megpirítottam a tetejét.

Nagyjából 30-35 perc alatt készül el. Ha esetleg a szabadban grillezzünk, a saslikot mindenképpen próbáljuk ki úgy is, mert a füstös íze miatt még finomabb lesz.