Csirke pörkölt tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1 fej hagyma
- fűszerpaprika, só, bors, kömény, paprika, paradicsom, fokhagyma
- 0,5 kg széles metélt, vagy csusza tészta
- 0,5 kg túró
- 20 dkg szalonna
- 0,5 liter tejföl
Elkészítése:
Csirke pörköltet készítünk a szokásos módon, kicsit több fűszerrel, sóval. Ha elkészült a húst kiemeljük, majd botmixerrel leturmixoljuk a szaftot. Közben a tésztát megfőzzük, a szalonnát apró kockára vágjuk és megpirítjuk.
A tésztát túróval, szalonnával összekeverjük és egy magasabb tepsibe tesszük. Ráöntjük a pörkölt szaftot, a húst pedig rácsipkedjük. Tejfölt kikeverjük, majd a tetejére öntjük.
Betesszük a sütőbe, majd 200 fokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
A recept elronthatatlan és biztos siker:) Nálunk családi kedvenc!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »