Csirke pörkölt tepsiben recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1 fej hagyma
- fűszerpaprika, só, bors, kömény, paprika, paradicsom, fokhagyma
- 0,5 kg széles metélt, vagy csusza tészta
- 0,5 kg túró
- 20 dkg szalonna
- 0,5 liter tejföl
Elkészítése:
Csirke pörköltet készítünk a szokásos módon, kicsit több fűszerrel, sóval. Ha elkészült a húst kiemeljük, majd botmixerrel leturmixoljuk a szaftot. Közben a tésztát megfőzzük, a szalonnát apró kockára vágjuk és megpirítjuk.
A tésztát túróval, szalonnával összekeverjük és egy magasabb tepsibe tesszük. Ráöntjük a pörkölt szaftot, a húst pedig rácsipkedjük. Tejfölt kikeverjük, majd a tetejére öntjük.
Betesszük a sütőbe, majd 200 fokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
A recept elronthatatlan és biztos siker:) Nálunk családi kedvenc!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.