Csirke nugets házilag recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg panko morzsa
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 csapott kk só
- 5-6 ek étolaj
Ketchupos mártogatóhoz:
- 5 ek ketchup
- 2 ek majonéz
Mézes-mustáros mártogatóshoz:
- 3 ek mustár
- 2 ek méz
- 2 ek majonéz
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk. Egy tálkába rakjuk, meghintjük sóval, borssal és belezúzzuk a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Hagyjuk érlelődni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a panko morzsát, a reszelt parmezánt és a sót, amit jól összeforgatunk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a papírt lekenjük vékonyan olajjal. A sütőt előmelegítjük.
A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a sajtos morzsában.
Az olajos tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.) Előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a husi, a mártogatókat kikeverjük.
Tipp:
Már korábban kinéztem egy receptet, aminek az egyik alapanyaga a panko morzsa. Ezelőtt még sohasem hallottam róla. Kiderült, hogy ez egy japán zsemlemorzsa és tulajdonképpen a mi zsemlemorzsánkhoz hasonlít, csak nem olyan apró szemű és egész világos. Egyes fővárosi boltokban beszerezhető, de én nem járok mostanában azon a környéken, ezért kitaláltam, hogy elkészítem házilag. Szinte sohasem vásárolok zsemlemorzsát, hanem a megmaradt kenyeret összevágom, megszárítom, húsdarálón ledarálom, egy tésztaszűrőn átszitálom. Nos, a szűrőn fennmaradt morzsát kiáltottam én ki házi pankonak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

