Csirke fajitas recept

Hozzávalók:
Fajitas:
- 1 kg csirkemell
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 darab kaliforniai paprika (egy piros, egy zöld és egy sárga)
- 1 csomag tortilla
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomag mexikói/fajitas fűszerkeverék
- tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
Avokádókrém (guacamole):
- 2 darab puha avokádó
- 3-4 evőkanál tejföl
- bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 lime kifacsart leve
Babpüré:
- 1 konzerv bab (vörös vagy fehér bab)
- lilahagyma vagy újhagyma
- tejföl ízlés szerint
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Fajitas: a fűszerkeveréket a csomagoláson olvasható módon elkészítjük. Ha nincs leírás, akkor 3 evőkanál olajjal elkeverjük és 3-4 gerezd zúzott fokhagymát teszünk hozzá. Ebbe a pácba forgatjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Lefedjük és a hűtőbe tesszük. Ezt előző nap készítsük el, hogy a hús jól átvegye a pác ízét.
Másnap egy serpenyőbe tesszük a bepácolt húst (olaj nem szükséges, mert a pácban van). Nem baj, ha egy kis páclé is megy hozzá. Amennyiben jól találtuk el a páclé és a hús arányát, akkor alig marad páclé. Közepesnél egy kicsit nagyobb fokozaton, de semmiképp se teljes hőfokon kezdjük el pirítani a húst. Amikor már majdnem kész, rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat és a félkarikákra szeletelt vöröshagymát. Még 1-2 percig együtt pirítjuk a hússal, de vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg, hanem maradjanak ropogósak a zöldségek.
Avokádókrém (guacamole): az avokádót meghámozunk, kimagozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, egy kis borsot, sót, fokhagymát (akár egészben is), a lime kifacsart levét és jól összepépesítjük botmixerrel vagy turmixban. Ízlés szerint ízesíthető egy kis fej apróra vágott vöröshagymával és egy pici friss, apróra vágott korianderrel, de ezek nélkül is finom lesz.
Babpüré: a babkonzervet egy tálba öntjük egy kis levével. Ha fehér babunk van, akkor 2-3 vékony karikákra vágott újhagymát teszünk hozzá, ha vörös babunk, akkor egy negyed fej lilahagymát. Így a színek is összepasszolnak. Ízesítjük egy kis borssal, majd botmixerrel jól összepépesítjük.
Összeállítás: a tortillát sütőben vagy mikróban megmelegítjük, mindkét oldalát csak 1-1 percig. Azután a lapot megkenjük babpürével, a közepére egy csíkban ráhelyezzük a paprikás csirkemellet, majd ízlés szerint jöhet rá egy csíkban avokádókrém, tejföl és reszelt sajt. Feltekerjük és hajtással lefelé helyezzük a tányérra. Azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »