Csirke egészben sütve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 1,2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cl olíva olaj
- 1 db chili paprika
- só
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel.
Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.