Csirke egészben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 1,2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cl olíva olaj
- 1 db chili paprika
- só
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel.
Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »