Csirke aprólék leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db csirke felső comb
- 10 dkg csirkemáj
- 3 db csirkenyak
- 10 dkg csirkezúza
- 2 dkg csirkeláb
- 3 db csirkeszív
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 15 dkg karfiol
- 5 dkg karalábé
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 g körömvirág (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkehúst az olajon megpirítom, majd mehet rá a tisztított, apróra vágott hagyma, fokhagyma, zöldségek. Megdinsztelem, majd felöntöm kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
Tipp:
Az erős paprikát, a gyerekek miatt nem főzzük bele! A levestésztát mellé tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

