Csípős, zöldséges pulykaragu recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg pulykamell
- 1/2 kg mexikói zöldség keverék
- 1 kis doboz vörös bab konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- chili szósz
- só
- őrölt fekete bors
- 4 ek ketchup
- étolaj
- grill fűszer
- oregánó
Előkészítés:A hagymát apróra a húst vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:A pulykamell csíkokat sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés olajon átpirítjuk és félre tesszük. A hagymát olajon megdinszteljük,rátesszük az átnyomott fokhagymát,zöldségkeveréket és a vörös babot Kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a chilit, borsozzuk és oregánóval megszórjuk. Ráöntjük a ketchupot és belekeverjük a pulykamell csíkokat. Pár percig forraljuk és levesszük a tűzről. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

