Csípős csirke recept

Hozzávalók:
- 4 db alsócomb
- 4 db szárny
- 4 szem gomba
- 10 dkg vörös lencse
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- 1 bögre köles
- szárított medvehagyma
- só
- bors
- erős Pista
- oregano
- bazsalikom
- fokhagymapor
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál xilit
Elkészítése:
A húst és a gombát fűszerezzük (só, bors, paprika, erős Pista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük.
A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk.
A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott, szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk) medvehagymával összekeverjük.
A gombát és a húst a kölessel és a lencsével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »