Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős csirke recept

Csípős csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db alsócomb
    • 4 db szárny
    • 4 szem gomba
    • 10 dkg vörös lencse
    • 1/2 fej lilahagyma
    • 1 szál újhagyma zöldje
    • 1 bögre köles
    • szárított medvehagyma
    • bors
    • erős Pista
    • oregano
    • bazsalikom
    • fokhagymapor
    • 1 evőkanál 10 %-os ecet
    • 1 evőkanál xilit

    Elkészítése:

    A húst és a gombát fűszerezzük (só, bors, paprika, erős Pista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük.

    A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk.

    A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott, szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk) medvehagymával összekeverjük.

    A gombát és a húst a kölessel és a lencsével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá