Csípős csirke recept
Hozzávalók:
- 4 db alsócomb
- 4 db szárny
- 4 szem gomba
- 10 dkg vörös lencse
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- 1 bögre köles
- szárított medvehagyma
- só
- bors
- erős Pista
- oregano
- bazsalikom
- fokhagymapor
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál xilit
Elkészítése:
A húst és a gombát fűszerezzük (só, bors, paprika, erős Pista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük.
A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk.
A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott, szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk) medvehagymával összekeverjük.
A gombát és a húst a kölessel és a lencsével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

