Csípős csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 db alsócomb
- 4 db szárny
- 4 szem gomba
- 10 dkg vörös lencse
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- 1 bögre köles
- szárított medvehagyma
- só
- bors
- erős Pista
- oregano
- bazsalikom
- fokhagymapor
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál xilit
Elkészítése:
A húst és a gombát fűszerezzük (só, bors, paprika, erős Pista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük.
A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk.
A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott, szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk) medvehagymával összekeverjük.
A gombát és a húst a kölessel és a lencsével tálaljuk.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.