Csípős csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db alsócomb
  • 4 db szárny
  • 4 szem gomba
  • 10 dkg vörös lencse
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • 1 bögre köles
  • szárított medvehagyma
  • bors
  • erős Pista
  • oregano
  • bazsalikom
  • fokhagymapor
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 evőkanál xilit

Elkészítése:

A húst és a gombát fűszerezzük (só, bors, paprika, erős Pista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük.

A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk.

A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott, szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk) medvehagymával összekeverjük.

A gombát és a húst a kölessel és a lencsével tálaljuk.