Csikrepaprikás (ahogy én készítem) recept

Hozzávalók:
- 4 darab csirkecomb
- 4 darab csirkeszárny
- 2 darab vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk majoránna
- 1 tk fűszerpaprika vagy ízlés szerint
- 1-2 darab babérlevél
- 2 tk só
Habaráshoz:
- 1 doboz tejföl
- 2 tk liszt
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a szárnyakat az ízületüknél bevágjuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45-60 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást. Még egyszer átforraljuk és nokedlival, kifőtt csuszával tálaljuk.
Tipp:
Mi jó szaftosan szeretjük és ha nincs elég idő a nokedli szaggatásához, akkor bolti tésztával is megesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »