Citromos fokhagymás csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg felső csirkecomb filézve 10 részre vágva
- 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul
- 2 alaposan megmosott citrom 8 részre vágva
- 1 szűk marék friss kakukkfű
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- bors
- só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).
Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsiben.
Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot,sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.
Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.
Tipp:
Köretnek adjunk mellé édesburgonyából készült pürét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


