Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos fokhagymás csirke recept

Citromos fokhagymás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg felső csirkecomb filézve 10 részre vágva
    • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul
    • 2 alaposan megmosott citrom 8 részre vágva
    • 1 szűk marék friss kakukkfű
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 1 dl fehérbor
    • bors

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).

    Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsiben.

    Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot,sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.

    Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.

    Tipp:

    Köretnek adjunk mellé édesburgonyából készült pürét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá