Citromos fokhagymás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg felső csirkecomb filézve 10 részre vágva
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul
  • 2 alaposan megmosott citrom 8 részre vágva
  • 1 szűk marék friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • bors

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).

Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsiben.

Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot,sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.

Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.

Tipp:

Köretnek adjunk mellé édesburgonyából készült pürét.